Op zondag 25 november gonst de Geelse Campus van bedrijvigheid. De opleidingen van Thomas More en van KU Leuven organiseren op de Dag van de Wetenschap een hele reeks interessante, spannende en plezante workshops, demo's en doe-activiteiten in labo's, skills labs, ateliers en leslokalen.

Een deel van het aanbod is op kindermaat gesneden! Voor wetenschappers van 5 tot 85.

Maak kennis met onze passie voor wetenschap en technologie

Op de Dag van de Wetenschap kan jong en oud in heel Vlaanderen actief kennismaken met wetenschappen en technologie. Ook de onderzoekers, docenten en studenten van Thomas More en van KU Leuven tonen graag hun passie voor wetenschap en technologie.

Op de campus in Geel bieden ze een hele reeks interessante, spannende en plezante activiteiten aan in labo's, skills labs, ateliers en leslokalen. De collega's van WiWeTer zorgen bovendien voor een aantal activiteiten, die op kindermaat gesneden zijn. Dit jaar is de KU Leuven ook present in cocoon2440, de nieuwe co-working en co-creationruimte van de universiteit in de Stationsstraat.

Een greep uit het aanbod

• Acrobatie met de tractor

Landbouwers zijn acrobaten met hun trekkers. En die trekkers zijn dan ook sterke staaltjes van techniek. De studenten van de opleiding Landbouwmechanisatie tonen je welke acrobatische toeren met die techniek allemaal mogelijk zijn en leggen je haarfijn uit hoe het werkt.

• Beestjes en chemie in ons eten! Spannend, maar ook veilig?

Hoe zuur is een citroen? Wat is het belang van zuurtegraad bij het maken van het "dagelijks brood" in Ethiopië, en bij het lekkerder maken van meelwormen? Hoeveel bacteriën liggen er dagelijks op uw bord? Het antwoord vind je in het Lab4Food en je kan er zelf een proefje ter controle doen.

• Robotteren voor dummies

Programmeer zelf OZObots tijdens deze walk-in workshop. Je gaat aan de slag met én zonder robots en zet je eerste stapjes in de programmeerwereld. Een absolute uitdaging voor deelnemers met of zonder logische geest. Voor wetenschappers van 5 tot 85.

• In de voetsporen van de apotheker

De apotheker verkoopt kant-en-klare geneesmiddelen voor mens en dier. Maar soms maakt de apotheker zelf geneesmiddelen. Die zogenaamde magistrale bereidingen kunnen heel wat vormen aannemen: crèmes, capsules, siropen, zetpillen... Voel je het kriebelen om zelf eens te experimenteren? Trek je apothekersjas snel aan en doe mee.

• Eco-innovatieve voeding! Proef een nieuwe groentenbladerdeeg, een kleurrijke groentenwrap of een gezonde ontbijtwafel

Studenten Master in de Biowetenschappen (Voedingsindustrie) nemen elk jaar deel aan Ecotrophelia, een Europese wedstrijd waarvoor jongeren een nieuw duurzaam en commercialiseerbaar voedingsproduct ontwikkelen. De Geelse studenten presenteren op de Dag van de Wetenschap een nieuwe groentenbladerdeeg, een kleurrijke groentenwrap, een gezonde ontbijtwafel, een linzenwrap en een quiche die je in 100 seconden maakt.

Je kan alles proeven en de studenten helpen om hun recepten te verfijnen en op punt te stellen. Wie weet halen ze met uw smaaktip de Europese finale in Parijs in 2019. Dit jaar waren onze studenten de Belgische vertegenwoordiger met een smaakvolle bierpizza.

• Het volledige aanbod vindt u via deze link

Praktisch
• Dag van de Wetenschap | www.dagvandewetenschap.be
• Zondag 25 november van 10 tot 17 uur
• https://www.thomasmore.be/agenda/dag-van-de-wetenschap
• Campus Geel cocoon2440
Kleinhoefstraat 4 Stationsstraat 24
2440 Geel 2440 Geel